9 redenen waarom een Jacob Cohen Jeans elke euro waard is

Het merk staat bekend als elite expert op het gebied van jeans: Jacob Cohen Jeans is een trendy en tijdloos handelsmerk dat enkel gebruik maakt van de hoogste kwaliteit Japanse stoffen en Italiaanse handgemaakte ambacht, afgewerkt tot in de puntjes. Koopt u deze bij Oxford Men? Dan kunnen prijzen variëren tussen €215,00 en €465,00, gaande van de klassieke Jacob Cohen stijl tot unieke limited editions.

Wat kan lijken op een extravagante uitgave is eigenlijk een ideale investering. Lees dus vooral verder, heren… Hier zijn 10 redenen waarom een Jacob Cohen Jeans elke euro waard is!

1. Pure productie

Volledig gemaakt met een liefde voor luxe. De beste productie waar ‘s werelds meest gewilde denim-specialisten trots op zijn. Handgemaakt met de beste Japanse stoffen gecombineerd met de kunst van het Italiaanse maatwerk. Jacob Cohen Jeans is de moeite waard. Beloofd!

Productieprocessen vinden plaats in de cultureel rijke Italiaanse regio Veneto, nadat zeldzame materialen zoals ‘Kurabo denim’ speciaal zijn verkregen en geïmporteerd uit Japan. Eens getransformeerd in een paar trendsettende jeans, perfect gesneden tot een perfecte pasvorm en afwerking, worden ze wereldwijd getransporteerd naar luxe warenhuizen en exclusieve boetieks zoals de onze. Een écht gevoel voor kwaliteit en authenticiteit loopt in elke steek!

2. Een uniek karakter

Het luxe label biedt wat misschien wel het meest waardevolle en fundamentele kenmerk is van de ‘modebijbel’: Individualisme. Echt uniek en echt individueel. Geen twee paar spijkerbroeken zijn ooit hetzelfde. Ontworpen om zich volledig aan zijn drager aan te passen. Jacob Cohen Jeans vormt zich tot uw vorm, met elke lap, elk stiksel en elk distressed element.

Bij de aankoop van uw jeans ontvangt u ook een exclusieve tracking code. Hierin wordt vermeld welke vakmensen in welke fase van het productieproces van uw kledingstuk hebben gepresteerd. Deze opmerkelijke persoonlijke touch voegt een  hogere waarde toe en kan leiden tot wat uw volgende aankoop zou kunnen zijn.

3. Verrassend eco

Jacob Cohen Jeans is gunstig voor het milieu. Het Italiaanse modehuis gaat voor milieuvriendelijke productieprocessen. Het elimineert het gebruik van chemicaliën bij het verven en wassen van het denim, door alleen de zeer harde Griekse puimsteen te gebruiken.

Ook worden er uitzonderlijke en fundamentele wastechnieken gebruikt waarbij de materialen een speciale wasprocedure ondergaan. Volledig vrij van alle synthetische eigenschappen. Behandeld, herhaald, gespoeld, geborsteld, geknepen en geperst… deze natuurlijke denim-wassing en milieuvriendelijke techniek biedt veel variatie en essentiële kwaliteit.

Onze nieuwste Jacob Cohen Broeken:

4. Verscheiden en veelzijdig

Naast universeel uniek te zijn, biedt Jacob Cohen Jeans een verzameling en combinatie van kleuren, waaronder lichte tot donkere modellen. Al sinds 1985 verkoopt het premium designer merk een selectie van verschillende modellen en limited editions die allemaal de kenmerkende comfortabele pasvorm hebben.

De Jacob Cohen professionals zijn vakkundig in het creëren van prachtige jeans die uw stijl vervullen door resoluut te kiezenvoor een design tussen ‘relaxed cool’ en ‘sharp smartness’. Wat dat betekent? U draagt uw Jacob Cohen Jeans met dezelfde verfijnde en casual allure. Dag én nacht. Afhankelijk van uw stemming van de dag, dost u zich uit of gaat u voor een casual look. De uitkomst zal altijd dezelfde zijn: u ziet er geweldig uit, heren!

5. Aandacht voor detail

Tot in het kleinste detail is alles perfect gepresenteerd. Verpakt in een kartonnen doos en gehuld in fijn Havana-papier ontvangen klanten eigenzinnige toevoegingen. Deze toevoegingen zijn: een draadspoel, dezelfde kleur als de steken, in een klein katoenen zakje en een puimsteen. Deze smaakvolle touch herstelt de authenticiteit van het label en herinnert klanten aan het lokale luxe productieniveau. Met verzilverde gebeeldhouwde knoppen, is Jacob Cohen een echte weergave van ultiem getailleerde jeans. De, met de ketting gestikte zoom, en handgeschreven onderhoudsinstructies complementeren dit geheel.

6. Celebrities love Jacob Cohen Jeans

Als ze de garderobe van supersterren zoals David Beckham waard zijn, moeten ze wel iets bijzonders zijn!

7. Limited editions

Voor wie graag uniek wilt zijn, is dit de perfecte keuze. Verkrijgbaar in slechts een beperkt aantal, zijn deze jeans speciaal gemaakt met herkenbare eigenschappen. Zo maakt men gebruik van geselecteerde zelfklevende stof en wordt de jeans met de hand afgewerkt met een gegraveerd verzilverd logo.

8. Kwaliteit eerst

Afgezien van de garantie dat u alleen jeans van de hoogste kwaliteit ontvangt, zorgde Jacob Cohen-maker Nicola Bardelle ervoor dat hij alle hoeken in overweging nam; “I have created the ideal jeans, the ones I have always wanted to wear- comfortable, elegant and suited even for those who have little or no familiarity with denim”.

9. Van werkuitrusting tot must-have

Tato Bardelle creëerde het merk, maar pas toen zijn zoon Nicola Bardelle in 2003 het roer overnam, werd Jacob Cohen erkend als een must-have garderobe item. Door alle referenties naar ‘werkuitrusting’ van de baan te vegen zorgde de nieuwe Bardelle ervoor dat zijn merk volledig in verband werd gebracht met luxe. Daarna volgde een enorm succes, met een wereldwijde verspreiding van de distributie. Waarom? Meer en meer bedrijven en boetieks leerden de échte waarde van het Italiaanse denim label kennen.

Kortom, Jacob Cohen Jeans zijn duurzaam en staan garant om u alleen het beste te bieden. Het DNA van het label is doordrenkt met creativiteit en Italiaanse finesse. Onthoud dus: Koop slim en kies voor kwaliteit.

Bestellen

Voormiddag bestellen, binnen 48u geleverd

Leveren

Gratis levering aan huis of in een afhaalpunt

Ophalen

Ophalen in onze Oxford winkel

Retour

Retourneren binnen 14 dagen